Obloženi kruhki

Obloženi kruhki

Diabetiki morajo večkrat na dan po malem jesti, da naenkrat preveč ne obremenijo presnove.

Pomembno je, da ne izpuščajo dopoldanske in popoldanske malice in tu pridejo v poštev prigrizki.

Ne namaz, temveč kruh bo dvignil krvni sladkor diabetiku, zato naj bo polnozrnat, ki ima nekoliko nižji glikemični indeks in še ta v tenkih rezinah.

 

Polnozrnat obložen kruhek s puranjimi prsmi

Smetanov hren, dve rezini kivija in nariban korenček = veliko vlaknin

Za 4 osebe potrebujemo:

4 rezine polnovrednega kruha
10 dag puranjih prsi
2 kivija
4 češnjevci
1 korenček
4 žlice smetanovega hrena

Kruhke namažemo s smetanovim hrenom, obložimo z 2 rezinama šunke, kolobarji kivija in  narezanim češnjevcem. Okrasimo s korenjevimi trakci.

Smetanov hren: 15 dag skute, 2 žlici kisle smetane, 2 žlički naribanega hrena, posolimo in dobro premešamo. 

1 kruhek vsebuje:

kalorij 192
ogljikovih hidratov 27 g
beljakovin  9 g
maščob 5 g
nasičenih maščob 0,5 g
prehranskih vlaknin 4 g

 

Društvu diabetikov Kranj lahko pomagate na več načinov

V napovedi za odmero dohodnine lahko del dohodnine (do 0,5%) namenite društvu.
Do 0,5 % svoje dohodnine lahko namenite v humanitarne namene. Ta del dohodnine bi se sicer stekel v državni proračun, kar pomeni, da je DONACIJA ZA VAS BREZPLAČNA.
Izpolnjen obrazec (PDF) pošljite na pristojni davčni urad (PDF).
Davčna številka združenja je: 61257419 Finančne prispevke pa lahko tudi nakažete na račun št: SI56 0700 0000 0147 530 (GB d.d., Kranj)

diabetes revija cukrcek