Obloženi kruhki
Diabetiki morajo večkrat na dan po malem jesti, da naenkrat preveč ne obremenijo presnove.
Pomembno je, da ne izpuščajo dopoldanske in popoldanske malice in tu pridejo v poštev prigrizki.
Ne namaz, temveč kruh bo dvignil krvni sladkor diabetiku, zato naj bo polnozrnat, ki ima nekoliko nižji glikemični indeks in še ta v tenkih rezinah.
Polnozrnat obložen kruhek s puranjimi prsmi
Smetanov hren, dve rezini kivija in nariban korenček = veliko vlaknin
Za 4 osebe potrebujemo:
4 rezine polnovrednega kruha
10 dag puranjih prsi
2 kivija
4 češnjevci
1 korenček
4 žlice smetanovega hrena
Kruhke namažemo s smetanovim hrenom, obložimo z 2 rezinama šunke, kolobarji kivija in narezanim češnjevcem. Okrasimo s korenjevimi trakci.
Smetanov hren: 15 dag skute, 2 žlici kisle smetane, 2 žlički naribanega hrena, posolimo in dobro premešamo.
1 kruhek vsebuje:
kalorij 192
ogljikovih hidratov 27 g
beljakovin 9 g
maščob 5 g
nasičenih maščob 0,5 g
prehranskih vlaknin 4 g